Alternatyvios investicijos, arba investavimas į viskį

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Remiantis World Whisky Index portalo duomenimis, Ardbeg viskio vienas iš butelių per praėjusius metus pabrango net 113 procentų, arba daugiausiai tarp visų viskių. Ar šiais metais galime tikėtis panašių rezultatų?
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2013-02-16 00:03 Komentarai: (2)
Jus netenkina investavimas į akcijas, skolos vertybinius popierius, žaliavas, valiutas ar išvestinių vertybinių popierių naudojimas, o gal tiesiog norite išplėsti savo investavimo sritį, bei dar labiau diversifikuoti savo investicinį portfelį, tuomet galima rinktis alternatyvias investicijas, arba kitas investavimo formas, kurių yra tikrai labai daug. Tad, šįkart trumpai apžvelkime vieną alternatyvių investicijų rūšį, t.y. investavimą į viskį.

Remiantis World Whisky Index portalo duomenimis, Ardbeg viskio vienas iš butelių per praėjusius metus pabrango net 113 procentų, arba daugiausiai tarp visų viskių. Ar šiais metais galime tikėtis panašių rezultatų?

„Pernai parduotų viskio butelių skaičius, palyginus su 2011 metais, ūgtelėjo net 102 procentais. Tačiau šio rezultato pagerėjimo nereikės ilgai laukti“ - pareiškė World Whisky Index (WWI) portalo, t.y. vienos iš didžiausios prekybos viskiu platformos pasaulyje, kurios pagrindinė būstinė yra Olandijoje, generalinis direktorius Michel Kappen.

Vidutinė metinė investicijų į viskį grąža, apskaičiuota remiantis World Whisky Index portalo prekybos sandorių duomenimis, siekia dvylika procentų, tačiau yra gan daug gėrimų, kurie per praėjusius metus uždirbo kur kas daugiau pelno.

Tarp penkiasdešimties World Whisky Index tinklapyje nurodytų viskių, kurie per praėjusius metus labiausiai pabrango, yra daug įvairių viskių gamintojų, tačiau vis dėl to dažniausiai pasitaiko Ardbeg gaminiai. Kaip minėta, vienas iš šios kompanijos viskio butelių per praėjusius metus pabrango labiausiai tarp visų viskių, t.y. net 113 procentų. Praėjusiais metais tai pat gerai sekėsi ir Macallan kompanijos gaminiams. Vienas iš šios kompanijos viskio butelių per praėjusius metus pabrango 83 procentais, t.y. pagal brangimą tarp visų viskio butelių buvo antroje pozicijoje, na o trečioje pozicijoje pagal praėjusiais metais užfiksuotą brangimą atsidūrė dar vienas Macallan kompanijos viskio butelis, kuris per praėjusius metus pabrango 81 procentu.

„Macallan ir Ardbeg vis dar išsiskiria indekse, tačiau iš kart už jų yra Port Ellen, Bowmore bei Rosebank. Be to, kai kuriems jauniems viskiams sekasi stebėtinai gerai“ - teigė World Whisky Index (WWI) portalo generalinis direktorius Michel Kappen.

Remiantis World Whisky Index (WWI) prognozėmis, prekybos apimtys šio portalo prekybinėje platformoje šiais metais turėtų ūgtelėti. Tai neturėtų stebinti, nes susidomėjimas viskiu tiek iš vartotojų pusės, tiek tarp kolekcionierių bei investuotojų ir toliau auga. Remiantis Scotch Whisky Association duomenimis, Škotijos alkoholinių gėrimų pardavimai pasiekia vis naujus rekordus, na o šis sektorius yra vienas iš pirmaujančių eksportuotojų Britų salose. Vien per praėjusius metus šio sektoriaus sukurta pridėtinė vertė siekė 4,2 milijardus svarų.

„Augant viskio kainoms, susidomėjimas šiuo gėrimu padidėjo ir tarp Lenkijos investuotojų. Be potencialaus pelno, investuotojus viskis, kaip investavimo forma, sudomino ir tuo, kad tiek Lenkijoje, tiek daugelyje kitų šalių, iš investicijų į viskį gautas pelnas yra neapmokestinamas. Šiuo metu lenkai į viskį bendrai yra investavę jau 14 mln. zlotų, t.y. turi įsigiję maždaug 15 tūkstančių šio gėrimo butelių“ - teigia Wealth Solutions investicinės kompanijos, kuri veikia Lenkijoje, už investavimą į alkoholį atsakingas Pawel Morozowicz.

„Dažniausiai investuotojai perka senus škotiškus vieno salyklo viskius, ypač tuos kurie pagaminti ir išleisti limituotais kiekiais. Be jų, investiciniais tai pat yra laikomi ir reti bei seni japoniško viskio buteliai“ - pridėjo jis.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė Chaos   2013-02-16 14:47  

Investicija įdomi. Likvidumą gali susikurti pats su draugais

 
2.   Parašė HDs   2013-02-16 22:03  

...ir kam aš tą UBK tada ėmiau