Bankininkų skaičius yra per didelis ir jie uždirba per daug

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-10-05 15:10 Komentarai: (0)
Morgan Stanley banko vadovas James Gorman Financial Times leidiniui pareiškė, jog atsižvelgiant į iššūkius, su kuriais susiduria ir susidurs bankinis sektorius, Volstrite šiuo metu bankininkų skaičius yra per didelis, ir jiems per daug mokama.

„Bankai yra per dideli, na o atlyginimų bei premijų lygis yra per daug aukštas. Aš suprantu akcininkus, kurie teigia, jog atlyginimai vis dar yra per aukšti“ - teigė jis.

Morgan Stanley banko vadovas pranešė, kad kitais metais šis bankas sumažins savo veiklą kai kuriose srityse, o tai reiškia, jog bus atleista dar daugiau darbuotojų. Šiuo metu minimas bankas atleidinėja keturis tūkstančius darbuotojų, kas sudaro apie septynis procentus visos šio banko turimos darbo jėgos. James Gorman tai pat atskleidė, jog jo vadovaujamas bankas įgyvendindamas naują išlaidų mažinimo etapą, apsvarstys galimybę sumažinti darbuotojų atlyginimus ir premijas.

Financial Times leidinys atkreipia dėmesį, jog šis pareiškimas sutampa su artėjančiu bankinio sektoriaus trečiojo ketvirčio veiklos rezultatų skelbimo laiku, ir tai, anot jų, rodo, jog norėdami pasiekti užsibrėžtus tikslus, bankai susiduria su problemomis. Sulėtėjęs Amerikos ekonomikos atsigavimas ir skolų krizė euro zonoje, pakenkė prekybai akcijomis ir obligacijomis.

Po kilusios pasaulinės finansų krizės, bankai šiuo metu turi įgyvendinti naujus reikalavimus. Bankai tai pat susiduria ir su didesne konkurencija, nes vis aktyviau veikia hedge fondai, privataus kapitalo bendrovės.

Remiantis Challenger kompanijos duomenimis, nuo šių metų pradžios bankuose, kurie veikia Volstrite, bendrai buvo atleista apie dvidešimt tūkstančių darbuotojų. Analitikai prognozuoja, kad jeigu bankai ir toliau susidurs su problemomis didindami savo pajamas, tai tuomet jie atleis dar daugiau darbuotojų.

Šiuo metu daugelis bankų planuoja atleisti darbuotojus. Deutsche Bank planuoja atleisti ne mažiau kaip 1900 darbuotojų, Citigroup - 350. Credit Suisse ir UBS realizuoja praėjusiais metais paskelbtus darbuotojų atleidimų planus.
 
Dar nėra komentarų