ECB sumažino bazinę palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-07-05 14:48 Komentarai: (2)
Šiandien posėdžiavę Europos Centrinio banko atstovai nutarė kaip ir buvo laukta rinkoje sumažinti bazinę palūkanų normą euro zonoje. Ji buvo sumažinta 0,25 procentais ir šiuo metu jau sudaro 0,75 procentus, t.y. absoliučiai rekordiškai žema bazinė palūkanų norma euro zonoje. Euras pradėjo pastebimai pigti dolerio atžvilgiu.

Tuo tarpu šiandien posėdžiavę Anglijos Centrinio banko atstovai nutarė nekeisti bazinės palūkanų normos šalyje, kuri ir toliau sudaro 0.5 procentus ir nebuvo keista nuo pat 2009 metų kovo. Tačiau buvo pranešta, kad šis Centrinis bankas papildomai supirkdamas aktyvus į rinką įlies dar 50 mlrd. svarų.

Šiandien bazinė palūkanų norma tai pat antrą kart per paskutinį mėnesio laikotarpį buvo sumažinti ir Kinijoje, kurios ekonomika yra antra pagal dydį pasaulyje. Ji nuo rytojaus sumažės 31 baziniu punktu iki 6 procentų.

Akivaizdu, jog Centriniams bankams šiuo metu didžiausią galvos skausmą kelia jau nebe infliacija, o galimas ekonomikos sulėtėjimas arba netgi rimta recesija.

Europos Centrinis bankas tai pat pranešė, kad savo indėlių palūkanų normą nurėžė nuo 0.25 procentų iki nulio. Šiuo žingsniu Centrinis bankas siekia paskatinti, kad bankai aktyviau skolintų pinigus kitoms finansų institucijoms, įmonėms bei gyventojams, o nedėtų savo perteklinius pinigus į Europos Centrinį banką vienos nakties indėliui. Iki šiol kasdien Europos Centrinis bankas ir senojo žemyno bankų kasdien sulaukdavo maždaug 800 mlrd. eurų vertės vienos nakties indėlių.
 
1.   Parašė Fenas   2012-07-05 15:04  

China Cuts Benchmark Rates for Second Time in Month

 
2.   Parašė reboot   2012-07-05 15:51  

Kas man šioje vietoje patinka, kad atpinga įmokos už mano būsto paskolą ir automobilio lizingą