Reikalavimų bankams sumažinimas yra efektyvesnis už pinigų spausdinimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-06-21 14:57 Komentarai: (0)
„Antrankių nuėmimas nuo Amerikos bankinės sistemos daug labiau prisidės bei skatins ekonomikos atsigavimą, nei dar vienas pinigų spausdinimo etapas“ - tikina Rochdale Securities viceprezidentas bei analitikas Dick Bove.

Jis mano, kad pašalinus kapitalo ir likvidumo reikalavimus taikomus bankams, tai leistų padidinti skolinimą, be to būtų skatinama ekonominė veikla.

„Akivaizdu, kad Amerikos ekonomikos augimas pastebimai sulėtėjo, na o pasaulio ekonomika susiduria su rimtais sunkumais. Tai reiškia, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas ir kiti Centriniai bankai turi imtis veiksmų. Be to, yra lygiai tai pat akivaizdu, kad tiek žemos bazinės palūkanų normos, tiek pinigų spausdinimas, nėra efektyvūs ir veiksmingi sprendimai“ - tikina Dick Bove.

Jo nuomone, reikalavimų bankams apribojimas leistų išvengti spąstų, kurie būdingi trečiajam kiekybiniam pinigų politikos švelninimo etapui. Įgyvendinti Dodd - Frank teisės aktai privertė bankus siekiant atitikti reikalavimus, desperatiškai ieškoti kapitalo. Tokiu būdu buvo siekiama užsitikrinti, jog pakanka grynųjų, kad apsisaugoti nuo didelių nuostolių. Tai galiausiai privedė prie to, kad kai kurių šalių vyriausybės turėjo paremti kai kurias finansų institucijas.

„Tikriausiai rinkų priežiūros atstovai galiausiai pradeda suprasti, kad bankų ištraukimas iš finansinės sistemos, bei jų padarymas savotiškais neįgaliaisiais, paralyžuoja ekonomiką, bei lemia, jog išlieka aukšta bedarbystė“ - reziumavo Rochdale Securities viceprezidentas bei analitikas Dick Bove.
 
Dar nėra komentarų