Verslo ir rinkų naujienos » Bankų indėlių vertė laikoma ECB šoktelėjo iki naujo rekordo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2012-03-06 14:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=13570


Mes praėjusios savaitės pabaigoje jau rašėme, kad po to, kai praėjusį trečiadienį Europos Centrinis bankas net 800 bankų bendrai paskolino 529,5 mlrd. eurų vertės lėšas, jau kitą dieną Europos Centriniame banke bankų laikomų indėlių vertė šoktelėjo net daugiau nei dviem trečdaliais. Ši tendencija tęsiasi ir toliau, tad pirmadienį buvo pasiektas naujas visų laikų rekordas.

Pirmadienį bankai Europos Centriniame banke iš viso buvo padėję indėlių už 872,5 mlrd. eurų sumą, kaip minėta tai yra naujas visų laikų rekordas. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas praėjusį penktadienį, kuomet minima indėlių vertė sudarė 820,8 mlrd. eurų.

Ketvirtadienį, iš kart po to kai trečiadienį Europos Centrinis bankas jau antrą kart per pastaruosius du su puse mėnesių išdalino bankams neribotos apimties iki trijų metų trukmės prailgintas paskolas, už kurias mokamos palūkanos priklausys nuo to, koks bus bazinės palūkanų normos vidurkis, Europos Centriniame banke bankų laikoma indėlių vertė šoktelėjo daugiau nei dviem trečdaliais iki 776,9 mlrd. eurų.

Bendrai Europos Centrinis bankas per du kartus bankams jau paskolino virš vieno trilijono eurų vertės lėšas. Tad dabar bankinėje sistemoje likvidumas yra gerokai padidėjąs, tačiau akivaizdu, kad bent kol kas bankai pasiskolintų pinigų neskuba įdarbinti ir mieliau juos kaip indėlius laiko Europos Centriniame banke.